Assalamualaikum & Selamat Sejahtera...

My Beauty Shoppee

Lebih Murah, Selamat dan Berkualiti



My Beauty Shoppee berkeyakinan bahawa setiap orang berhak akan produk berkualiti dengan harga terbaik, dengan falsafah itulah kami hadir menyediakan produk-produk berkualiti dengan harga lebih rendah dari harga pasaran, istimewa untuk anda para pelanggan bijak... KAMI JAMIN...!! Buktikan sekarang juga...!!

MONEYBACK GUARANTEE...!! 100% ORIGINAL PRODUCT...


Nikmati produk-produk handalan kami, InshaAllah akan semakin bertambah...
Mempunyai lebih daripada 250 jenis produk pilihan dengan tawaran harga yang terbaik untuk anda...


Klik di sini untuk melihat daftar produk : Produk Pilihan My Beauty Shoppee

Kecewa dengan layanan kami...??? : My Beauty Shoppee Care

Ingin bergabung bersama kami...??? : Program Perkongsian My Beauty Shoppee's Group



Best Regards,

My Beauty Shoppee

Your FAVOURITE Beauty & Health ONLINE CENTRE...

owned by :
JUTA LARIS RESOURCES SA0347905-W


Monday, 26 December 2011

Astaghfirullahalazim... Sebab nak cantik, sanggup gadaikan akidah..???






Assalamualaikum..



Tajuk macam cerita dari Indonesia... "Dendam SundelBolong"... Tajuk dah seramkan? Tapi sebab cerita Melayu kan...  Mesti tak baper seram agaknya... Keseluruhan... Cerita tu tak seram sangat pon... Banyak info dan pengajaran dalam cerita tu... 





Antara yang aku baru tahu, pantang orang yang pakai susuk ialah :

  • Tak boleh solat, mengucap, dengar bacaan Al Quran, Azan.. 
  • Tak boleh lalu bawah ampaian.. 
  • Tak boleh makan pisang berangan.. 
  • Tak boleh makan satay.. 
  • Tak boleh bernikah.. 


Memang syirik la kan kalau dah sampai tak boleh solat dan tak boleh mengucap, Astaghfirullahalazim... Sebab nak cantik, sanggup gadaikan akidah...


Dendam Sundelbolong mengisahkan tentang Didie Alias (aku lupa nama dalam cerita ni) yang mengamalkan/memakai susuk sundelbolong... Selepas memakai, dia menjadi Yasmin Hani yang sangat cantik... Kerja Didie ni pelacur, so, untuk mendapatkan banyak pelanggan, dia pun pakai susuk tu... Satu hari, ada serbuan kat tempat pelacuran... Masa serbuan, die berjumpa dengan Zizan Nin (oh maaf, aku lupa nama Zizan dalam cerita ni)... Zizan ni dah terpikat dengan Didie (dengan muka Yasmin Hani)... Walaupun melanggar pantang, Didie tetap bernikah dengan Zizan... Malam selepas bernikah, mak Zizan telah dibunuh oleh Didie.. Rupanya kalau pemakai susuk ni kawen, satu persatu ahli keluarga akan dibunuh termasuk suami dia sendiri... Didie telah berjumpa dengan seseorang yang pernah memakai susuk SB ni dan susuk tu telah dikeluarkan... Pengakhiran cerita ini, kena la tgk sendiri... hihi... 






Kalau nak tengok boleh la tunggu kat Astro Ria... Kata Astro kan... Mesti ada ulangan kan? hehehe... tak pun cuba cari kat tonton eh..??


JOM kita terjah ke entri-entri lain yang berkaitan, sila kilik pada pilihan yang disenaraikan khas untuk anda di bawah ini : 





..